Reklama

Byliśmy na przyjęciu winnicy Terre di San Giustino w restauracji Ed Red

Wino lubi się z mięsem, a w restauracji Ed Red wiedzą o tym najlepiej.

Byliśmy na przyjęciu winnicy Terre di San Giustino w restauracji Ed Red zdj. mat. pras.
Reklama

Terre di San Giustino to włoska winnica na zboczach toskańskich pagórków z polskim rodowodem. Właścicielką Terre di San Giustino jest Agnieszka Tynkiewicz, menadżerką Ania Wójcicka. Na 2 ha winorośli, spotkamy tam szczepy Chanti – Sangiovese, Merlot i Petit Verdot. Przyjęcie w lokalu Ed Red rozpoczęło się jednak od czegoś znacznie lżejszego, doskonałego do aperitif Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG. Taki start ma oczywisty sens, rozmowy zaczynają się ożywiać, miny rozweselać, temperatura na sali rośnie. 


Następnie na sali pojawiło się wino Per Amici Rosso 2013. Per Amici to w 85% Sangiovese, złagodzone Merlotem. Finałem było zaserwowanie wina Il Primo Figlio 2013, trunku bardziej złożonego i zaspokającego gusta nawet najbardziej wyrafinowanych koneserów. Warto dodać, że wino kontrastowane było doskonałym mięsem przygotowanym przez kucharzy restauracji Ed Red. 

Jak bawili się goście na imprezie Terre di San Giustino. Zobaczcie naszą galerię:

 

 

 

Reklama

Polecane wideo

Polecamy również

Reklama

Inne artykuły

Reklama